Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snackpaprikan är verkligen praktisk att fylla, den både ligger stadigt i ugnen och håller ihop bra. Eftersom paprikorna inte är alltför stora är detta också en utmärkt bufférätt. En klick turkisk tsatsiki är friskt och gott till.
Fräs färsen i olja. Tillsätt vitlök, oregano, spiskummin och chili och låt fräsa med ett par minuter.
Tillsätt tomaterna, koka ihop några minuter och smaka av med salt. Låt svalna och blanda i smulad ost.
Skär ett snitt i paprikorna, men låt dem hålla ihop i båda ändar. Ta ur kärnorna.
Fyll paprikorna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
Sätt ugnen på 225 grader. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt dra cirka 20 minuter. Pressa ur all vätska.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, olja och mynta. Smaka av med peppar.
Recept från Mitt kök