Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsfylld snackpaprika

Snackpaprikan är verkligen praktisk att fylla, den både ligger stadigt i ugnen och håller ihop bra. Eftersom paprikorna inte är alltför stora är detta också en utmärkt bufférätt. En klick turkisk tsatsiki är friskt och gott till.

Lammfärsfylld snackpaprika
Lammfärsfylld snackpaprika
Lammfärsfylld snackpaprika
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 glammfärs
  • olivolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 tskoregano
  • 1 tskspiskummin
  • 1 krmchiliflakes
  • 2tomater- hackade
  • flingsalt
  • 100 gfetaost
  • 4snackpaprikor

TURKISK TSATSIKI

  • 0,5gurka
  • salt
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskmynta- hackad färsk
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Fräs färsen i olja. Tillsätt vitlök, oregano, spiskummin och chili och låt fräsa med ett par minuter.

  2. Tillsätt tomaterna, koka ihop några minuter och smaka av med salt. Låt svalna och blanda i smulad ost.

  3. Skär ett snitt i paprikorna, men låt dem hålla ihop i båda ändar. Ta ur kärnorna.

  4. Fyll paprikorna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

  6. Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt dra cirka 20 minuter. Pressa ur all vätska.

  7. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, olja och mynta. Smaka av med peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök