Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 36g
Kolhydrater: 53g
Recept på lammfärsfrikadeller i tomatsås. Färska svenska tomater i en mustig sås med lammfrikadeller. Välj gärna olika tomatsorter och färger i såsen.
Skär 5 tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.
Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till runda bullar. Lägg bullarna i såsen och sjud utan lock ca 5 min.
Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomattärningar och oregano i såsen.
Servera frikadellerna med kokt pasta blandad med spenat och grovriven parmesanost. Garnera med den sparade oreganon.