Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsfräs med vitkål

Det här är en mild variant av chili con carne som går hem även hos de minsta. Servera gärna med ris för en mer mättande middag.

Lammfärsfräs med vitkålLammfärsfräs med vitkålLammfärsfräs med vitkål
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 glammfärs- eller nötfärs
  • 400 gvitkål
  • 2gula lökar
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 pkttomater- krossade, gärna med örter (500 g)
  • 2 burkarvita bönor- stora, (à 400 g)

Tillbehör

  • 200 gbaguette
  • 1 påsesallad- blandad (150 g)

Gör så här

  1. Strimla vitkålen. Skala och hacka löken.  Fräs färs, kål och lök utan extra matfett i en gryta. Krydda med salt och peppar och tillsätt tomatkross. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och låt puttra ytterligare 2-3 min.

  3. Servera grytan med baguette och sallad.

Vad tyckte du om receptet?