Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I brist på tranbär är lingon ett gott alternativ till lammfärsburgare.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Sätt ugnen på 100°. Skala och finhacka löken. Pressa 200 g av potatisen och blanda med lök, ägg, mjölk, vitlök, persilja, salt och peppar i en bunke. Tillsätt lammfärsen och blanda väl.
Forma färsen till 4 biffar. Stek dem i smör på medelvärme, 4-5 min på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form och håll biffarna varma i ugnen under aluminiumfolie.
Vinsky: Blanda vinäger, portvin, vatten, fond och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka ihop tills 2 dl återstår.
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Vispa i smöret vid servering och krydda eventuellt med salt.
Potatismos: Pressa resten av potatisen. Värm mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt potatis och rör ihop till ett mos. Krydda med salt och peppar
Tillbehör: Finstrimla vitkålen. Stek den i smör under omrörning på medelvärme 2-3 min i en stekpanna. Krydda med salt.
Servera biffarna med mos, sky och vitkål. Strö över tranbär och garnera med persilja.