Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbullar

Med kanel, kardemumma och oliver känns de här köttbullarna härligt exotiska. Köttbullarna kan göras dagen innan och värmas försiktigt vid servering.

LammfärsbullarLammfärsbullarLammfärsbullar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 0,5 dlturkisk yoghurt
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 0,5 dloliver- hackade
  • 1 stägg
  • 0,25 tskkanel
  • 0,25 tskkardemumma
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • 0,75 tsksalt
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Blanda färs, yoghurt, vitlök, oliver, ägg, kryddor och salt.

  2. Forma smeten till 20 stora köttbullar.

  3. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek 5–7 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök