Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbullar på rosmarinspett

Kryddiga spett av lammfärs. Själva spetten är kraftigastjälkar av rosmarin.

Lammfärsbullar på rosmarinspett
Lammfärsbullar på rosmarinspett
Lammfärsbullar på rosmarinspett
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lammfärsbullar på rosmarinspett

  • 500 glammfärs
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 1vitlöksklyfta
  • 2äggulor
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 12rosmarinstjälkar- grova

Tillbehör

  • 1citron

Gör så här

  1. Blanda färsen med persilja, pressad vitlök, äggulor och kryddor. Forma till avlånga köttbullar.

  2. Bryn köttbullarna runt om i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt eftersteka 3–4 min, tills de är genomstekta.

  3. Stick in en rosmarinstjälk i varje bulle och lägg upp på ett fat.

  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor och grilla dem hastigt runt om. Lägg citronklyftorna på fatet och servera.

Vad tyckte du om receptet?