Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dill

Vanliga, frysta ärter höjs flera snäpp med lite smör och hackad dill. 

Lammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dillLammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dillLammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dill

Lammfärsbullar

  • 0,5lök- gul
  • 400 glammfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 krukabasilika- 4 msk hackad
  • 1 msksmör- till stekning

Blomkålspuré

  • 1blomkålshuvud- litet, 400 g
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 krmsalt

Ärter i dill

  • 100 gärtor- frysta, tinade
  • 1 msksmör
  • 2 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till lammfärsbullarna väl i en bunke.

  2. Forma färssmeten till köttbullar och stek dem ca 5 min i stekpanna i smöret.

  3. Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.

  4. Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill och servera genast med lammfärsbullarna och blomkålspurén.

Vad tyckte du om receptet?