Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås

Recept på lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås. Rätten går bra att förbereda ­dagen före servering. Värm sås och köttbullar var för sig.

Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås
Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås
Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kglammfärs
  • 2vitlöksklyftor
  • 2ägg
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 500 gtomater
  • 6salviablad
  • 2 mskolivolja
  • 1 burktomater- hela (400 g)
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 10salviablad
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Hacka salviabladen. Fräs lök, vitlök och salvia i olja ca 3 min. 

  2. Tillsätt färska tomater, burk-tomater, buljongtärning och salt. Koka under lock på låg värme ca 30 min. Häll tomatsåsen i en ugnssäker form.

  3. Lammfärsbullar: Skala och finhacka vitlöken. Blanda färs, vitlök, ägg, salt och peppar. Rulla till bollar. Bryn dem runt om i olja. Lägg bullarna i tomatsåsen. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga lammfärsbullarna ca 20 min. 

  4. Garnering: Stek salviabladen snabbt i olja och strö dem över köttbullarna. 

Vad tyckte du om receptet?