Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås. Rätten går bra att förbereda dagen före servering. Värm sås och köttbullar var för sig.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Hacka salviabladen. Fräs lök, vitlök och salvia i olja ca 3 min.
Tillsätt färska tomater, burk-tomater, buljongtärning och salt. Koka under lock på låg värme ca 30 min. Häll tomatsåsen i en ugnssäker form.
Lammfärsbullar: Skala och finhacka vitlöken. Blanda färs, vitlök, ägg, salt och peppar. Rulla till bollar. Bryn dem runt om i olja. Lägg bullarna i tomatsåsen. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga lammfärsbullarna ca 20 min.
Garnering: Stek salviabladen snabbt i olja och strö dem över köttbullarna.