Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbollar med kikärter och citronyoghurt

Lammfärsbollar med kikärter, bulgur och citronyoghurt. Lammfärsen kan ersättas med nöt- eller blandfärs. Krydda gärna lammfärsbollarna med 1 tsk mald spiskummin, om du tycker om den smaken.

Lammfärsbollar med kikärter och citronyoghurt
Lammfärsbollar med kikärter och citronyoghurt
Lammfärsbollar med kikärter och citronyoghurt
Lammfärsbollar med kikärter, bulgur och citronyoghurt Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 glammfärs
  • 1 förpkikärter- kokta (480 g)
  • 1ägg
  • 2 dlbulgur
  • 1citron
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 mskhonung
  • 1 tskpaprikapulver
  • 100 gspenat- färsk
  • 1 dlsvarta oliver- urkärnade, gärna Kalamata
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa hälften av kikärterna med ägg, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt färsen och mixa snabbt ihop. Forma färsen till runda bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronskalet med yoghurt, 1 msk olja och 2 krm salt. Blanda citronsaften med honung, 1 msk olja och 2 krm salt.

  4. Stek resterande kikärter i 1 msk olja tillsammans med paprikapulver tills de är knapriga och har fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge.

  5. Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja tills de fått fin färg och är genomstekta.

  6. Blanda ner spenat och oliver i bulgurn. Häll över citronoljan.

  7. Servera köttbullarna med bulgur och citronyoghurt. Strö över de knapriga kikärterna.

Vad tyckte du om receptet?