Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammfärsbollar med kikärter, bulgur och citronyoghurt. Lammfärsen kan ersättas med nöt- eller blandfärs. Krydda gärna lammfärsbollarna med 1 tsk mald spiskummin, om du tycker om den smaken.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa hälften av kikärterna med ägg, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt färsen och mixa snabbt ihop. Forma färsen till runda bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronskalet med yoghurt, 1 msk olja och 2 krm salt. Blanda citronsaften med honung, 1 msk olja och 2 krm salt.
Stek resterande kikärter i 1 msk olja tillsammans med paprikapulver tills de är knapriga och har fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge.
Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
Blanda ner spenat och oliver i bulgurn. Häll över citronoljan.
Servera köttbullarna med bulgur och citronyoghurt. Strö över de knapriga kikärterna.