Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbiffar med tsatsiki i pitabröd

En rätt som barnen brukar uppskatta, lite tacokänsla över det hela, var och en skapar sin egen rätt av det man själv gillar.

Lammfärsbiffar  med tsatsiki i pitabröd
Lammfärsbiffar  med tsatsiki i pitabröd
Lammfärsbiffar  med tsatsiki i pitabröd

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskvatten
  • 2 mskajvar relish- (mild)
  • 0,5 mskspiskummin
  • 1 tsktimjan
  • 1 krukapersilja
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tsatsiki

  • 0,5gurka
  • 2 krmsalt
  • 2 dlgrekisk yoghurt- (10 %)
  • 1vitlöksklyfta

Tillbehör

  • 4pitabröd
  • 1 huvudisbergssallad
  • 2tomater
  • 0,5gurka
  • 1rödlök

Gör så här

  1. Blanda färsen med pressad  vitlök, vatten, ajvar, kryddor, persilja, citronskal, salt och peppar.

  2. Forma färsen till 4 stora biffar. Pensla dem med olja och grilla dem 4-5 min på varje sida i grillpanna.

  3. Tsatsiki: Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Strö på salt. Låt stå ca 10 min. Pressa ut vattnet. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök.

  4. Skölj salladen. Skär tomater och gurka i skivor. Skala och skär rödlöken i ringar.

  5. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor i grillpanna. Skär ett snitt i pitabröden och fyll dem med sallad, tomater, gurka, rödlök, tsatsiki och lammfärsbiffar.

Vad tyckte du om receptet?