Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbiffar med potatis och fetaoströra

En perfekt vardagsrätt med en enkel och god fetaost– och tomatröra som lagas vid sidan om potatisen och lammfärs-biffarna. Biffarna bryns först i stekpannan för att få extra fin yta och god smak innan de lagas klart i ugnen. Potatisen har smak och chilihetta från sambal oelek.

Lammfärsbiffar med potatis och fetaoströra
Lammfärsbiffar med potatis och fetaoströra
Lammfärsbiffar med potatis och fetaoströra
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 900 gpotatis- amadine- eller sparris-
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm + 1 tsk
  • 12 tsksambal oelek
  • 1aubergine- (ca 300 g)
  • 400 glammfärs
  • 2 tskoregano
  • 1 krmkanel- mald
  • 1ägg
  • 1 dlvatten
  • 2 mskströbröd
  • 1 msksmör
  • 250 gtomater- små, gärna blandade färger
  • 150 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Blanda potatishalvorna med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och sambal oelek på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skär auberginen i cm–stora tärningar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 krm salt. Lägg auberginen vid sidan av potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Blanda färsen med 1 tsk salt, oregano och kanel. Tillsätt ägg, vatten och ströbröd. Rör samman färsen och forma den till 8 biffar. Bryn biffarna i smör ca 2 min på varje sida.

  4. Ta ut plåten och lägg biffarna mitt på. Lägg på tomaterna och smula fetaost över auberginen. Tillaga ytterligare ca 15 min.

  5. Blanda samman tomaterna med aubergine och ost och servera direkt från plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: