Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera de saftiga biffarna med en solgul sallad med marinerade morötter.
Reept: Christina Asplund
Blanda färsen med riven potatis och mjölk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar ta färg. Låt svalna och blanda ner i färsen med worcestershiresås, timjan, salt och peppar till en smidig smet. Smula ner chèvre och vänd ner i smeten.
Forma färsen med vattensköljda händer till 16 små biffar. Dela och linda bitar av bacon runt om. Lägg biffarna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen vid 200 grader, i cirka 15 minuter.
Skala och skiva morötterna och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Blanda rivet skal och saft av apelsin med rapsolja, körvel, salt och peppar. Vänd ner morötterna och låt dem marinera, i cirka 15 minuter.
Blanda yoghurt med honung, kryddgrönt, salt och peppar till en sås. Servera till biffarna med ugnsbakade potatisklyftor och marinerade morötter.
Recept från Mitt kök