Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris är saftiga biffar smaksatta med ­persilja som får sjuda i en mustig grönsakssås.

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsrisLammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsrisLammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 krukabladpersilja
  • 500 glammfärs
  • 1ägg
  • 1zucchini- (350 g)
  • 1 burktomatsås- basmatiris färdig (ca 400 g)
  • 3 dlvatten
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Blanda hälften av löken och persiljan med lammfärs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till åtta jämnstora biffar.

  2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna och bryn biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Skiva zucchinin och lägg i tillsammans med resterande lök, tomatsås och 3 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 15 min.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sköljda kikärter när ca 5 min återstår av koktiden. Blanda i hackad persilja och servera kikärtsriset till lammfärsbiffarna.

Vad tyckte du om receptet?