Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.
Blanda lammfärsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.
Grilla biffarna ca 5 min på varje sida.
Blanda lätt crème fraichen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.