Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm. 

Lammfärsbiff med ljummen ärtsalladLammfärsbiff med ljummen ärtsalladLammfärsbiff med ljummen ärtsallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gpotatisar- små
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 2 krm + 0,5 + 1 tsk
  • 3morötter- (300 g)
  • 1 stjälkselleri
  • 300 ggröna ärter- frysta
  • 500 glammfärs
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskdijonsenap- provensalsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Blanda lammfärsen med  1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.

  4. Grilla biffarna ca 5 min på varje sida.

  5. Blanda lätt crème fraichen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.

Vad tyckte du om receptet?