Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig och smakrik gratäng med örter och ost
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta, enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
Skölj och dela auberginen i tärningar och blanda med 1 tsk salt i ett durkslag i 10 minuter. Skölj bitarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
Stek auberginebitarna runtom i en stekpanna med 2 msk olivolja och lägg över i en stor, smord ugnsfast form. Bryn lammfärsen i stekpannan med 1 msk olivolja. Skala och hacka lök och vitlök och blanda med färsen och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomater med spad och koka i 10 minuter. Salta och krydda med peppar och oregano. Blanda ner pastan och lägg i formen och blanda runt.
Ostsås: Fräs smör och mjöl i en kastrull under omrörning. Värm mjölken och späd med den under ständig omrörning. Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ner osten. Salta och krydda med peppar och muskotnöt.
Häll såsen över pastablandningen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Garnera med skivade tomater, smulad fetaost, svarta oliver och oregano.
Recept från Mitt kök