Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärs med fetaost och purjo

Det här är en riktigt snabblagad rätt. Att

just ha lammfärs är inget måste. Det går lika bra med vanlig köttfärs, blandfärs eller viltfärs.

Egentligen är hela rätten komplett eftersom 

det är både bönor och rikligt med purjolök

i. Den som vill kan ändå servera med kokt

ris till exempel.

Lammfärs med fetaost och purjoLammfärs med fetaost och purjoLammfärs med fetaost och purjo

Ingredienser

  • 0,5 mskrapsolja
  • 500 glammfärs- eller annan färs
  • 2vitlök- klyftor, finhackade
  • 0,5citron- rivet skal från
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 mskkalvfond- koncentrerad
  • 3 mskvatten
  • 1 burkbönor- stora, vita (410 g)
  • 12purjolök- (ca 400 g)
  • 200 gfetaost
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna. Fräs färsen ca 3 min tillsammans med finhackad vitlök, rivet citronskal och svartpeppar. 2.Tillsätt fond, vatten samt de avrunna bönorna. Småkoka ca 2 minuter.

  2. Ansa, skölj och skär purjolökarna i bitar. Blanda ner dem och låt småkoka ca 1 minut.

  3. Smula ner fetaost och pressa över citronsaft. Servera som det är eller med kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?