Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lamm är en klassiker på påskbuffén. Den här helstekta entrecôten serveras kall, ungefär som en helstekt rostbiff.
Börja med kaprislöken: Skala och finhacka löken. Rör ihop olivolja, balsamvinäger, honung och vitlök.
Vänd ner lök, kapris och persilja. Krydda med salt och peppar. Låt löken marinera minst 1 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet. Bryn köttet runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in en termometer i köttets tjockaste del.
Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen mäter 58 grader, för rosa kött. Vira in i aluminiumfolie och låt kallna.
Vid servering: Skär köttet i riktigt tunna skivor och lägg upp på fat. Ringla över den marinerade löken. Lägg på tunt skivade champinjoner och toppa med hyvlad ost. Strö på späda skott av röd mangold eller babyspenat.
Recept från Mitt kök