Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttet serveras med en syrlig äppelsallad. Välj svenska äpplen t ex Gravensteiner eller Aroma.
Putsa köttet från hinnor men låt lite fett sitta kvar. Krydda runt om och klipp över timjan.
Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i het panna.
Stick en stektermometer mitt i köttet och lägg i en form. Ställ in i ugnen och stek ca 30 min tills innertemperaturen är 60° för rosa kött eller 63° för genomstekt.
Låt köttet vila på en skärbräda 10 min innan det skärs upp.
Äppelsallad: Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.
Skala löken och skär i tunna ringar. Fräs lök och äpple i olja, tillsätt citronsaft och honung. Krydda. Äpplena ska inte bli mosiga utan behålla lite spänst. Servera med vetesallad, svartrötter och varma körsbärstomater. 30 min + 30 min i ugn