Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammentrecôte med syrlig äppelsallad

Köttet serveras med en syrlig äppelsallad. Välj svenska äpplen t ex Gravensteiner eller Aroma.

Lammentrecôte med syrlig äppelsallad
Lammentrecôte med syrlig äppelsallad
Lammentrecôte med syrlig äppelsallad

Ingredienser

  • 600 glammentrecôte
  • 1 tskhavssalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1timjan- kruka
  • 1 msksmör

äppelsallad

  • 2äpple- syrliga
  • 3schalottenlök
  • 2 mskrapsolja
  • 3 mskcitronsaft- pressad
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa köttet från hinnor men låt lite fett sitta kvar. Krydda runt om och klipp över timjan.

  2. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i het panna.

  3. Stick en stektermometer mitt i köttet och lägg i en form. Ställ in i ugnen och stek ca 30 min tills innertemperaturen är 60° för rosa kött eller 63° för genomstekt.

  4. Låt köttet vila på en skärbräda 10 min innan det skärs upp.

  5. Äppelsallad: Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor.

  6. Skala löken och skär i tunna ringar. Fräs lök och äpple i olja, tillsätt citronsaft och honung. Krydda. Äpplena ska inte bli mosiga utan behålla lite spänst. Servera med vetesallad, svartrötter och varma körsbärstomater. 30 min + 30 min i ugn

Vad tyckte du om receptet?