Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammentrecôte med örter och rostad tomatdressing. En lättlagad och matig bufférätt med ugnsrostade tomater.
Sätt ugnen på 150°. Hacka örterna.
Gnid in köttet med 2 msk olja. Rulla det i örterna och krydda med salt och peppar.
Halvera vitlöken. Bryn kött och vitlök runt om i smör och 1 msk olja i en het stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och fördela tomaterna runt om.
Tillaga mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 56°, beräkna ca 30 min. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min.
Mosa fyra av de ugnsbakade vitlöksklyftorna med en gaffel.
Repa 1/4 av tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt de mosade vitlöksklyftorna, vinäger, olja och stekskyn från köttet. Rör ihop till en grov dressing.
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Garnera med de ugnsrostade tomaterna och ringla över tomatdressingen. Strö några lavendelblomskvistar runt om och servera med bearnaisedressing.