Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammentrecôte med bulgurpuck. Vinet har en mjuk och hög friskhet som matchar lammet och den kryddiga bulgurpucken.
Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet. Bryn det runt om i smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 20 min.
Koka upp vattnet med buljongtärning och tomatpuré. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock ca 11 min. Vänd ner 2 dl av örterna, citronsaft och pressad vitlök. Packa bulgurn i koppar.
Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Blanda spenaten med lök och tomater. Häll över olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär köttet i skivor. Stjälp upp bulgurn på tallrikar. Servera med kött och sallad. Låt var och en ringla på lite olja vid servering.