Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bulgursallad serveras ofta i länderna i Mellanöstern och kallas där för tabbouleh.
Sätt ugnen på 150°. Bryn lammentrecôten i smör i en varm stekpanna runt om. Krydda med salt och peppar.
Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt i ugnen till innertemperatur 60°, ca 15 min. Eller stek skivor av lammsteken ca 2 min per sida i stekpanna.
Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Hacka persiljan grovt.
Blanda grönsakerna med bulgur och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Vänd ner rucolasallad.
Servera lammentrecôten med salladen och citronklyftor.