Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammentrecôte med bulgur- och rucolasallad

Bulgursallad serveras ofta i länderna i Mellanöstern och kallas där för tabbouleh.

Lammentrecôte med bulgur- och rucolasallad
Lammentrecôte med bulgur- och rucolasallad
Lammentrecôte med bulgur- och rucolasallad

Ingredienser

  • 300 glammentrecôte- i bit eller 2 skivor lammstek (à 150 g)
  • 0,5 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar

Bulgursallad

  • 2 dlbulgur
  • 4 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 3kvisttomater
  • 2schalottenlökar
  • 1 knippapersilja
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 80 grucolasallad- 1 ask

Tillbehör

  • 2citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn lammentrecôten i smör i en varm stekpanna runt om. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt i ugnen till innertemperatur 60°, ca 15 min. Eller stek skivor av lammsteken ca 2 min per sida i stekpanna.

  3. Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken. Hacka persiljan grovt.

  4. Blanda grönsakerna med bulgur och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Vänd ner rucolasallad.

  5. Servera lammentrecôten med salladen och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?