Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Värmande lammgryta med smarriga tillbehör! Mangochutney och saltrostade jordnötter passar också bra till.
putsa och skär lammrostbiffen i 45 centimeter stora bitar. Stek bitarna i smör i en stekpanna och salta lätt. Lägg över köttet i en gryta.
Skala och skär löken i klyftor och stek klyftorna lätt. Lägg ner löken i grytan.
Skala och skär morötterna i 2 centimeter tjocka bitar, lägg i dem också. Häll på buljongen och curryn, låt grytan småkoka i cirka 20 minuter. Skumma av om det behövs.
skär paprikan och tomaterna i centimeterstora bitar och lägg i. Häll i kokosmjölken, koka upp och lägg i limebladen eller citrongräset. koka i ytterligare cirka 5 minuter.
smaka av med salt och red sedan av curryn med majsena.
Päronchutney: kärna ur och skär päronen i små tärningar.
Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Lägg ner allt i en kastrull och häll på äppelcidervinäger och citronsaft. Tillsätt socker.
Riv ingefäran fint och lägg i kastrullen. koka upp och låt sjuda i 1520 minuter under omrörning.
Häll upp chutneyn i en ren burk och låt svalna.
Raita: Hacka vitlöken och rör ihop med yoghurt och mynta.
Saltrostade mandlar: Rosta mandlarna runt om tills de fått fin färg i en het stek- panna. Droppa över oljan och strö över saltet. Lägg mandlarna på en bit hushållspapper tills de svalnat.
Blanda russin och torkade aprikoser och lägg upp på ett fat. Vänd ner mandlarna i lammcurryn och servera med päronchutney, raita samt russin och aprikoser.
Recept från Mitt kök