Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammcurry med mandel & päronchutney

Värmande lammgryta med smarriga tillbehör! Mangochutney och saltrostade jordnötter passar också bra till.

Lammcurry med mandel & päronchutneyLammcurry med mandel & päronchutneyLammcurry med mandel & päronchutney
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 700 glamm- rostbiff
  • smör- till stekning
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 6 dlgrönsaksbuljong
  • 1,5 tskcurry
  • 1 tskröd currypasta
  • 1paprika
  • 2tomater
  • 1 burkkokosmjölk
  • 4limeblad- eller 1 citrongräs
  • 0,51 tsksalt
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- till redning

Päronchutney

  • 3päron
  • 1silverlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5citron- saften
  • 1 dlströsocker
  • 3 cmingefära

Raita

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2 mskmynta- hackad

Saltrostade mandlar

  • 150 gmandlar- skållade och skalade
  • 0,5 tskrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • russin- blandade torkade aprikoser

Gör så här

  1. putsa och skär lammrostbiffen i 45 centimeter stora bitar. Stek bitarna i smör i en stekpanna och salta lätt. Lägg över köttet i en gryta.

  2. Skala och skär löken i klyftor och stek klyftorna lätt. Lägg ner löken i grytan.

  3. Skala och skär morötterna i 2 centimeter tjocka bitar, lägg i dem också. Häll på buljongen och curryn, låt grytan småkoka i cirka 20 minuter. Skumma av om det behövs.

  4. skär paprikan och tomaterna i centimeterstora bitar och lägg i. Häll i kokosmjölken, koka upp och lägg i limebladen eller citrongräset. koka i ytterligare cirka 5 minuter.

  5. smaka av med salt och red sedan av curryn med majsena.

  6. Päronchutney: kärna ur och skär päronen i små tärningar.

  7. Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Lägg ner allt i en kastrull och häll på äppelcidervinäger och citronsaft. Tillsätt socker.

  8. Riv ingefäran fint och lägg i kastrullen. koka upp och låt sjuda i 1520 minuter under omrörning.

  9. Häll upp chutneyn i en ren burk och låt svalna.

  10. Raita: Hacka vitlöken och rör ihop med yoghurt och mynta.

  11. Saltrostade mandlar: Rosta mandlarna runt om tills de fått fin färg i en het stek- panna. Droppa över oljan och strö över saltet. Lägg mandlarna på en bit hushållspapper tills de svalnat.

  12. Blanda russin och torkade aprikoser och lägg upp på ett fat. Vänd ner mandlarna i lammcurryn och servera med päronchutney, raita samt russin och aprikoser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök