Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med kryddigt kokossmul

Mustig gryta som blir ännu godare om man lagar den dagen före.

Lammgryta med kryddigt kokossmulLammgryta med kryddigt kokossmulLammgryta med kryddigt kokossmul
Foto: Carina Gran

Lammcurry med kryddigt kokossmul

  • 600 glammstek- benfri
  • 2morötter
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 msktomatpuré
  • 200 gkörsbärstomater
  • 2 dlröda linser
  • 6 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 krukakoriander

Kokossmul

  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5 krukamynta
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 mskingefära- riven
  • 0,5grön chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 påsekokosflingor- (à 200 g)
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlvatten

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar. Skala och skär morötterna i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök och vitlök och krydda med spiskummin, gurkmeja, kanel, ingefära, paprikapulver och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och rör om.

  3. Grovhacka tomaterna och blanda ner dem tillsammans med linser, vatten och buljongtärning.

  4. Sjud grytan under lock 30–40 min, tills köttet är riktigt mört.

  5. Smul: Mixa alla ingredienser till grov konsistens. Servera till grytan.

Vad tyckte du om receptet?