Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammcurry med kokos

Lättlagad lammgryta med indiska kryddor. Smaka av med honung och limesaft för att få bra balans mellan syra och sötma.

Lammcurry med kokosLammcurry med kokosLammcurry med kokos
FOTOGRAF: ANN-CHARLOTTE FÄGERLIN

Ingredienser

  • 1,2 kglammkött- benfritt i bitar
  • smör- att bryna i
  • 5vitlöksklyftor
  • 3gula lökar
  • 3 mskcurry
  • 2 mskingefära- riven
  • 1 burktomat- krossad
  • 2 mskkalvfond
  • 1 dlvatten
  • 2 dlkokosmjölk
  • 1 mskhonung
  • 1lime- pressad saft och rivet skal
  • 2tomater
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Putsa köttet och bryn det i omgångar i smör i en stekpanna.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Skala och strimla löken. Fräs lök och vitlök­ i smör i en gryta och blanda i curry och ingefära. Lägg ner köttet i grytan.­

  3. Häll över krossad tomat, fond och vatten. Låt småkoka under lock i minst en timme tills köttet är mört. Häll på mer vatten under kokningen om det behövs.

  4. Tillsätt kokosmjölk. Smaka av med honung, limesaft, limeskal och salt.

  5. Hacka tomater och persilja att toppa grytan med.­

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök