Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är min egen lyxversion av Maharaja Mac (McDonalds förstaförsök att lansera Big Mac Indien, på lammkött). Baka gärna hamburgerbrödet på naan-deg - bröden blir då riktigt saftiga och goda. Rulla till cirka 10 stycken jämna bullar och baka i 225 grader i cirka 20 minuter.
Skala och finriv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda vitlök och chili med färs, ägg, kryddor och socker till en smidig färssmet. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Forma färsen till 4-6 burgare och grilla cirka 8-10 minuter på varje sida. Bygg ihop till en burgare med bröd, skivad tomat, koriander och salladslök. (Toppa gärna med grillad auberginesallad).
Recept från Mitt kök