Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god hamburgare på grekiskt vis. Bjud på en festlig middag med lammburgare och tsatsiki.
Börja med tsatsikin: Häll yoghurten i ett kaffefilter placerat ovanpå en kopp. Låt stå minst 1 timme så att vasslan rinner av.
Riv gurkan grovt och lägg den i en skål. Salta och låt stå 1 timme. Häll över gurkan i en sil och pressa ur all vätska. Blanda gurkan med den avrunna yoghurten. Smaka av med salt.
Skiva rödlöken och tomaterna och skölj rucolan. Dela hamburgerbröden och lägg dem på varsin tallrik.
Forma fyra stora hamburgare av lammfärsen. Salta och peppra och stek 3-4 minuter på varje sida.
Lägg lite rucola på varje brödhalva. Lägg på en lammburgare, därefter fetaost, tomat och rödlök. Fördela tsatsikin överst, ringla över lite olivolja och lägg på locket.
Recept från Mitt kök