Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 32g
Protein: 27g
Kolhydrater: 63g
Lammburgare med peperonidressing är en snabblagad vardagsrätt. Dressingen är smaksatt med peperoni, välj den mellanstarka och söta varianten. Peperonin som blir över kan användas till pizza och kebab. Lammfärsen kan bytas ut mot annan färs, t ex formbar vegofärs.
Sätt ugnen på 225°, varmluft. Skrubba och halvera potatisen. Blanda den med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda färsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma den till 4 burgare. Hyvla rödkålen och blanda med 2 msk vinäger och 2 krm salt. Finhacka 4–5 peperoni. Blanda hacket med yoghurt, majonnäs, honung och oregano.
Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Värm bröden vid sidan om potatisen i ugnen 2–3 min.
Lägg rödkålssalladen på undre delen av bröden. Lägg på burgarna och toppa med dressing och peperoni. Servera med ugnspotatis.