Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammburgare med nektarin & getost

Lammkött och getost är alltid en god kombination. Och till den lite sträva oströran passar sötman från grillade nektariner och sältan från oliver utmärkt. Recept: Caroline Hofberg.

Lammburgare med nektarin & getostLammburgare med nektarin & getostLammburgare med nektarin & getost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 2 mskrosmarin- färsk, hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1ägg
  • 23 krmsalt
  • 1 krmpeppar- nymald

Getoströra

  • 100 ggetost
  • 1,5 dlyoghurt- turkisk
  • 0,51chili
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 dlpersilja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till servering

  • hamburgerbröd- eller grillat bondbröd
  • grönsallad
  • klyftornektarin- grillade
  • salladslök- strimlad
  • kalamataoliver

Gör så här

  1. Arbeta ihop färs, rosmarin, vitlök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.

  2. Grilla burgarna över glöd, cirka 3 minuter på varje sida. Grilla nektarinen.

  3. Getoströra: Mosa osten och blanda med yoghurt. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  4. Servera burgarna på grillat bröd med sallad. Toppa med en klick getoströra, nektarin, salladslök och oliver. Servera resten av röran till.

Vad tyckte du om receptet?

Lammkött och getost är alltid en god kombination. Och till den lite sträva oströran passar sötman från grillade nektariner och sältan från oliver utmärkt. Recept: Caroline Hofberg.

Recept från Mitt kök