Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammburgare med fetaostkräm och salsa cruda

Recept på lammburgare med fetaostkräm och salsa cruda, en sås gjord på färska cocktailtomater.

Lammburgare med fetaostkräm och salsa crudaLammburgare med fetaostkräm och salsa crudaLammburgare med fetaostkräm och salsa cruda
Foto: Eva Hildén

Fetakräm

  • 2 dlyoghurt
  • 200 gfetaost
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tskolivolja

Salsa

  • 250 gcocktailtomater
  • 2salladslökar
  • 1 litenrödlök
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskolivolja
  • salt- peppar

Burgare

  • 600 glammfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 tskspiskummin
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5 krukakoriander- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • glaze- All round-glaze, se separat recept eller köp färdig

Tillbehör

  • 4 storahamburgerbröd-

Gör så här

  1. Börja med fetaostkrämen. Mixa ihop yoghurt och fetaost i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt honung och oljan och mixa ihop.

  2. Salsa. Dela tomaterna. Ansa och skiva salladslöken. Skala och hacka rödlöken.

  3. Blanda äppelcidervinäger och olivolja. Vänd ner tomater, salladslök och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda färs, salt, spiskummin, vitlök och koriander. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma dem till biffar.

  5. Stek biffarna i oljan eller grilla dem ca 5 minuter på varje sida och efterstek ca 5 minuter eller tills de är klara. Pensla rikligt med glaze och håll dem varma.

  6. Dela och grilla eller rosta brödet.

  7. Lägg biffarna med fetaostkräm mellan bröden. Servera med salsa cruda och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept på BBC glaze hittar du här!

Recept från Mitt kök