Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept på BBC glaze hittar du här!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammburgare med fetaostkräm och salsa cruda, en sås gjord på färska cocktailtomater.
Börja med fetaostkrämen. Mixa ihop yoghurt och fetaost i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt honung och oljan och mixa ihop.
Salsa. Dela tomaterna. Ansa och skiva salladslöken. Skala och hacka rödlöken.
Blanda äppelcidervinäger och olivolja. Vänd ner tomater, salladslök och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
Blanda färs, salt, spiskummin, vitlök och koriander. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma dem till biffar.
Stek biffarna i oljan eller grilla dem ca 5 minuter på varje sida och efterstek ca 5 minuter eller tills de är klara. Pensla rikligt med glaze och håll dem varma.
Dela och grilla eller rosta brödet.
Lägg biffarna med fetaostkräm mellan bröden. Servera med salsa cruda och citronklyftor.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept på BBC glaze hittar du här!
Recept från Mitt kök