Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammburgare med chèvreröra

En burgare med mycket smak och kryddor från köken runt Medelhavet.

Lammburgare med chèvreröraLammburgare med chèvreröraLammburgare med chèvreröra

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 2 mskbasilika- hackad, färsk
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1zucchini
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt

Chèvreröra

  • 100 gfransk getost- chèvre
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krmsvartpeppar

Servering

  • körsbärstomater
  • oliver
  • rucolasallad
  • 4vitt bröd- skivor

Gör så här

  1. Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, 1 tsk salt och peppar till en smidig färs. Forma till fyra burgare.

  2. Mosa osten och blanda med lätt crème fraîche och peppar.

  3. Skiva zucchinin och pensla med 1 msk olivolja och stek eller grilla dem. Salta med 0,5 tsk salt.

  4. Pensla burgarna med olivolja och stek dem ca 3 min på varje sida. Servera burgarna på bröd. Toppa med stekt zucchini, chèvreröra, tomater och oliver. Servera med rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?