Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammburgare i mjuka tacos

Köp gärna tortillabröd av majsmjöl. Du kan värma dem inför servering.

Lammburgare i mjuka tacos
Lammburgare i mjuka tacos
Lammburgare i mjuka tacos
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 litengul lök
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskpersilja- finhackad
  • 1 tskkoriander- malen
  • 1 tskspiskummin
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen
  • 1 mskmajsolja

Fetakräm

  • 150 gfetaost
  • 2,5 dlyoghurt- tjock, till exempel rysk eller turkisk
  • 2lökar- färska (knipplök), gula eller röda
  • 250 gcocktailtomater- ca
  • 1 mskkrossade tomater
  • 2 msklimesaft- eller citronsaft, färskpressad
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskolivolja- eller majsolja
  • salt
  • peppar

Till servering och garnering

  • 4 medelstoratortillabröd- eller 8 små
  • myntablad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Blanda lammfärs och salt. Blanda i finhackad lök, vitlök, persilja, koriander, spiskummin och peppar. Forma färsen till 8 biffar. Pensla biffarna med olja och lägg dem på en tallrik. Täck med plastfilm.

  2. Fetakräm: Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten.

  3. Salsa: Ansa, skala och finstrimla löken. Dela tomaterna. Blanda balsamvinäger, limesaft, honung och olja. Vänd ner rödlök, tomater och koriander. Smaka av med salt och peppar. Låt marinera i cirka 15 minuter.

  4. Grilla biffarna. Bred fetaostkrämen på bröden. Lägg på biffarna. Toppa med tomatsalsa och myntablad. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök