Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammbollar i tomatsås

Lammbollar i tomatsås serveras med couscous. Lammbollarna kokas direkt i tomatsåsen, både såsen och bollarna blir mustiga och goda och dessutom sparar du disk med bara en kastrull.

Lammbollar i tomatsåsLammbollar i tomatsåsLammbollar i tomatsås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 3 dlcouscous- gärna fullkorn
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukaoregano
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 1 tskkanel- mald
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- grekisk

Gör så här

  1.  Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 16 bollar.

  3. Hacka hälften av oreganon. Häll tomaterna i en stor stekpanna. Blanda ner den hackade oreganon, kanel, 1/2 msk socker, 1 tsk salt, och 1 krm peppar. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Lägg i lammbollarna och låt sjuda utan lock ca 12 min.

  4. Servera lammbollarna med couscous och matyoghurt. Garnera med resterande oregano.

Vad tyckte du om receptet?