Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 29g
Kolhydrater: 57g
Lammbollar i tomatsås serveras med couscous. Lammbollarna kokas direkt i tomatsåsen, både såsen och bollarna blir mustiga och goda och dessutom sparar du disk med bara en kastrull.
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 16 bollar.
Hacka hälften av oreganon. Häll tomaterna i en stor stekpanna. Blanda ner den hackade oreganon, kanel, 1/2 msk socker, 1 tsk salt, och 1 krm peppar. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Lägg i lammbollarna och låt sjuda utan lock ca 12 min.
Servera lammbollarna med couscous och matyoghurt. Garnera med resterande oregano.