Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamm bourguignon

Kokt potatis är gott till, eller potatismos, gärna smaksatt med rotselleri.

Lamm bourguignon
Lamm bourguignon
Lamm bourguignon
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kglammstek- benfri
  • 2vitlöksklyftor
  • 200250 grökt sidfläsk
  • salt
  • peppar- nymald
  • 2 mskvetemjöl
  • smör
  • 2 msktomatpuré
  • 5 dlrödvin
  • 2 mskkalvfond
  • 3lagerblad
  • 1 msktimjan- torkad
  • 12steklökar
  • 200 gchampinjoner- små hela
  • 1 mskhonung- flytande
  • 0,5 mskbalsamvinäger

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber, 3 × 3 centimeter. Skala och hacka vitlöken. Strimla fläsket.

  2. Krydda köttet med salt och peppar och vänd det i mjölet. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Blanda i vitlök och fläsk och låt steka med mot slutet.

  3. Tillsätt tomatpuré, vin, fond, lagerblad och timjan. Koka sakta under lock cirka 1 1/4 timme.

  4. Skala löken. Bryn lök och svamp i smör i en stekpanna. Blanda i grytan när cirka 20 minuter av koktiden återstår. Smaka av med honung, balsamvinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök