Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laksa med king prawns och heta risnudlar

Lite het, sötsyrlig kokosbaserad buljongsoppa från Sydostasien där allt görs i samma kastrull. Laksa-pasta finns att köpa i asiatiska butiker, men här använder vi tom yam-pasta som är lite lättare att få tag på. Annars funkar det även med röd currypasta.

Petra Lindstrand
Laksa med king prawns och heta risnudlar
Laksa med king prawns och heta risnudlar
Laksa med king prawns och heta risnudlar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 mskröd currypasta- eller thai tom yam-pasta
  • 1 msktomatpuré
  • 2 mskrapsolja
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 6limeblad
  • 1lime
  • 2 mskasiatisk fisksås
  • 400 mlkokosmjölk
  • 125 gsalladslök
  • 400 gking prawns- frysta, råa, tinade, MSC-märkta
  • 100 grisnudlar- gärna platta

Gör så här

  1. Fräs currypasta och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt 1 liter vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt soppan småkoka i 5 minuter.

  2. Pressa ur 2 msk limesaft. Tillsätt fisksås, kokosmjölk och limesaft. Låt koka i 3 minuter.

  3. Ansa och grovstrimla salladslöken. Lägg i räkorna, det vita på salladslöken och nudlar. Låt småkoka tills nudlar och räkor är klara, i cirka 3 minuter. Rör då och då.

  4. Rör i den resterande salladslöken och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Det går utmärkt att byta ut räkorna mot exempelvis fisk, kyckling eller tofu.