Tips! Det går utmärkt att byta ut räkorna mot exempelvis fisk, kyckling eller tofu.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite het, sötsyrlig kokosbaserad buljongsoppa från Sydostasien där allt görs i samma kastrull. Laksa-pasta finns att köpa i asiatiska butiker, men här använder vi tom yam-pasta som är lite lättare att få tag på. Annars funkar det även med röd currypasta.
Fräs currypasta och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt 1 liter vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt soppan småkoka i 5 minuter.
Pressa ur 2 msk limesaft. Tillsätt fisksås, kokosmjölk och limesaft. Låt koka i 3 minuter.
Ansa och grovstrimla salladslöken. Lägg i räkorna, det vita på salladslöken och nudlar. Låt småkoka tills nudlar och räkor är klara, i cirka 3 minuter. Rör då och då.
Rör i den resterande salladslöken och servera.
Tips! Det går utmärkt att byta ut räkorna mot exempelvis fisk, kyckling eller tofu.