Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och ljuvlig tryffel med lite crunch från rostade mandlar. Godis behöver inte vara svårare än så här.
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp vispgrädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt den stå i ca 30 sek. Rör om till en jämn smet.
Rör ner smöret i smeten, tills ganachen är mjuk och slät.
Lägg sötmandlarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen i 10 min tills de doftar nötigt och fått lite färg. Finhacka dem och tillsätt hacket och salt i tryffelsmeten. Lägg plastfolie direkt mot smeten och låt den stå i rumstemperatur tills den stelnat, i 3–4 tim.
Skeda upp lite smet med en tesked och rulla den till en boll i handflatan. Lägg bollarna på ett fat och låt dem stå i kylskåp i 30 min. Rulla dem sedan i lakritspulvret. Förvara tryfflarna i en burk med tättslutande lock i kylskåp.