Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritsparfait och marsmallows

En läcker parfait för gottegrisen med både turkisk peppar och marshmallows.

Lakritsparfait och marsmallows
Lakritsparfait och marsmallows
Lakritsparfait och marsmallows
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 0,5 dlsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskhonung
  • 4 stäggulor
  • 2 dlgrädde
  • 50 gpeppar- krossad turkisk, karameller
  • 46 stmarshmallow

Flarn

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlflorsocker
  • 1 dlmjöl
  • 2 stäggvitor

Gör så här

  1. Koka upp vattnet tillsammans med socker och honung.

  2. Vispa ner sockerblandningen i äggen och vispa till en ljus fluffig smet.

  3. Vispa grädden och vänd ner äggvispet i grädden tillsammans med turkisk peppar och marshmallows delad i små bitar.

  4. Fyll små koppar med smeten och frys in.Flarn:   Blanda smör och socker tillsammans med mjölet till en slät massa. Rör ner äggvitan till en fast smet.
     Stryk ut tunna flarn på ett bakpapper. Grädda gyllene i 200 grader.
     Ta ut parfaiten 10 min. innan servering. Stjälp upp på ett fat och servera med flarn och eventuellt krossad Turkisk peppar och en grillad marshmallows.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök