Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritsmandlar med choklad

Rostade mandlar som doppas i lakrits och täcks med lakritspulver är påskens enklaste och kanske ­godaste godis. 

Lakritsmandlar med choklad
Lakritsmandlar med choklad
Lakritsmandlar med choklad
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1,5 dlsötmandlar
  • 100 gmörk choklad- (70 %)
  • 0,5 dllakritspulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sötmandlarna i en ugnsform och rosta dem mitt i ugnen i 5–7 min. Låt dem kallna.

  2. Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad. Doppa mandlarna i chokladen med hjälp av en sked. Låt dem rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna. Låt dem stå i kylskåp i 1 timme.

  3. Sikta lakritspulver över mandlarna och förvara dem svalt.

Vad tyckte du om receptet?