Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt kola, flingsalt och den ljuvliga hallonsmaken. Tillsammans blir det en helt oemotståndlig godbit.
Lägg en bit bakplåtspapper i en folieform, cirka 15 × 20 centimeter.
Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka upp och sjud till 122–123 grader, rör om då och då så att inte kolan bränner fast i botten. Testa genom att göra ett kulprov, när du rullar lite av smeten ska det bli en fast kula.
Häll upp kolan i formen och strö över frystorkade hallon och flingsalt. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.
Skär upp i bitar. Vira gärna in kolan i papper eller i cellofanfolie.
Recept från Mitt kök