Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritskola med frystorkade hallon

Söt kola, flingsalt och den ljuvliga hallonsmaken. Tillsammans blir det en helt oemotståndlig godbit.

Lakritskola med frystorkade hallon
Lakritskola med frystorkade hallon
Lakritskola med frystorkade hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lakritskola

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 tskcitronsaft
  • 1 msksirap- ljus
  • 1 msklakritsgranulat- eller 2 tsk saltlakritspulver
  • svart hushållsfärg- några droppar, finns till exempel på Panduro

Till garnering

  • 2 mskhallon- frystorkade, finns på burk i de flesta mataffärer
  • 12 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lägg en bit bakplåtspapper i en folieform, cirka 15 × 20 centimeter.

  2. Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka upp och sjud till 122–123 grader, rör om då och då så att inte kolan bränner fast i botten. Testa genom att göra ett kulprov, när du rullar lite av smeten ska det bli en fast kula.

  3. Häll upp kolan i formen och strö över frystorkade hallon och flingsalt. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.

  4. Skär upp i bitar. Vira gärna in kolan i papper eller i cellofanfolie.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök