Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att få svarta kolor kan man tillsätta ett par droppar svart hurhållsfärg i kolasmeten. Förvara kolorna svalt.
Hacka chokladen. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad. Låt koka till 120 grader. Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15x20 cm, eller i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i rumstemperatur.
Doppning: Hacka chokladen och temperera den, se separat ruta. Skär kolorna i bitar. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.