Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritskola med choklad och svart salt

För att få svarta kolor kan man tillsätta ett par droppar svart hurhållsfärg i kolasmeten. Förvara kolorna svalt.

Lakritskola med choklad och svart salt
Lakritskola med choklad och svart salt
Lakritskola med choklad och svart salt

Lakritskola med choklad och svart salt

  • 40 gmörk choklad- mörk (64-70 %)
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 msklakritsgranulat- (rålakritspulver)
  • 50 gglykos- eller flytande honung

Dopping

  • 150 gmörk choklad- mörk (64-70 %)
  • 1 tsksvart salt- lavasalt eller flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad. Låt koka till 120 grader. Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15x20 cm, eller i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i rumstemperatur.

  2. Doppning: Hacka chokladen och temperera den, se separat ruta. Skär kolorna i bitar. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.

Vad tyckte du om receptet?