Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig raw foodkaka med lakrits och svarta sesamfrön. Fri från både gluten och socker. Servera med hallon och hallonsås.
Lakritskaka: mixa nötterna grovt, tillsätt dadlarna och de övriga ingredienserna och mixa ihop degen.
Tryck ut degen i en springform, cirka 24 centimeter i diameter.
Fyllningar, grundrecept: smält kakaosmöret och ställ åt sidan.
Mixa hälften av nötterna med vatten, citronsaft, honung och vaniljpulver. Mixa i resten av nötterna och kakaosmöret.
Dela upp fyllningen i två skålar med lika mycket i varje.
Hallonfyllning: ta den ena skålen med fyllningen och mixa i hallon pulvret.
Bred ut fyllningen över kakan.
Lakritsfyllning: ta den andra skålen med fyllningen och mixa med lakritsgranulat och bred över kakan. Strö över svarta sesamfrön och låt kakan stå i frysen i minst 4–5 timmar.
Hallonsås: mixa ihop hallonen och honungen till en sås.
Servering: servera hallon och hallonsås till kakan.
Recept från Mitt kök