Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritskaka med svarta sesamfrön

Härlig raw foodkaka med lakrits och svarta sesamfrön. Fri från både gluten och socker. Servera med hallon och hallonsås.

Lakritskaka med svarta sesamfrön
Lakritskaka med svarta sesamfrön
Lakritskaka med svarta sesamfrön
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lakritskaka

  • 3 dlcashewnötter
  • 15dadlar- urkärnade
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 dlsvarta sesamfrön
  • 2 tsklakritsgranulat
  • 1,5 mskhonung- flytande

Fyllningar, grundrecept, 1 sats

  • 2 dlkakaosmör
  • 5 dlcashewnötter
  • 2 dlvatten
  • 0,5citron- pressad
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1 tskvaniljpulver

Hallonfyllning

  • 0,5 satsfyllning-
  • 12 mskhallonpulver

Lakritsfyllning

  • 0,5 satsfyllning
  • 23 tsklakritsgranulat
  • 0,5 dlsesamfrön- svarta

Hallonsås

  • 2 dlhallon
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • hallon

Gör så här

  1. Lakritskaka: mixa nötterna grovt, tillsätt dadlarna och de övriga ingredienserna och mixa ihop degen.

  2. Tryck ut degen i en springform, cirka 24 centimeter i diameter.

  3. Fyllningar, grundrecept: smält kakaosmöret och ställ åt sidan.

  4. Mixa hälften av nötterna med vatten, citronsaft, honung och vaniljpulver. Mixa i resten av nötterna och kakaosmöret.

  5. Dela upp fyllningen i två skålar med lika mycket i varje.

  6. Hallonfyllning: ta den ena skålen med fyllningen och mixa i hallon­ pulvret.

  7. Bred ut fyllningen över kakan.

  8. Lakritsfyllning: ta den andra skålen med fyllningen och mixa med lakritsgranulat och bred över kakan. Strö över svarta sesamfrön och låt kakan stå i frysen i minst 4–5 timmar.

  9. Hallonsås: mixa ihop hallonen och honungen till en sås.

  10. Servering: servera hallon och hallonsås till kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök