Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritsinkokta plommon med rostad vit choklad

Servera de här ljuvliga plommonen med vaniljglass så har du en enkel dessert, full av smaker.

Lakritsinkokta plommon med rostad vit choklad
Lakritsinkokta plommon med rostad vit choklad
Lakritsinkokta plommon med rostad vit choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10plommon
  • 4 dlsocker
  • 6 dlvatten
  • 0,5 msklakritsgranulat
  • 1citron- skal och saft

Till garnering

  • 100 gvit choklad
  • lakritsgranulat

Till servering

  • vaniljglass
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Skölj plommonen, koka upp socker, vatten och lakrits.

  2. Lägg i plommonen, sänk värmen till medelvärme och sjud plommonen i 4–5 minuter, beroende på hur mogna de är.

  3. Häll upp plommonen och lagen i en väl rengjord glasburk.

  4. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, häll i både skal och saft i lagen.

  5. Garnering och servering: Frys den vita chokladen i cirka 1 timme.

  6. Grovriv den vita chokladen och bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter, tills chokladen börjar få fin färg. Låt kallna och bryt i mindre bitar.

  7. Servera de inkokta plommonen med vaniljglass, en klick grädde samt rostad, vit choklad på toppen. Strö över lite lakritsgranulat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök