Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera de här ljuvliga plommonen med vaniljglass så har du en enkel dessert, full av smaker.
Skölj plommonen, koka upp socker, vatten och lakrits.
Lägg i plommonen, sänk värmen till medelvärme och sjud plommonen i 4–5 minuter, beroende på hur mogna de är.
Häll upp plommonen och lagen i en väl rengjord glasburk.
Riv skalet av citronen och pressa ur saften, häll i både skal och saft i lagen.
Garnering och servering: Frys den vita chokladen i cirka 1 timme.
Grovriv den vita chokladen och bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter, tills chokladen börjar få fin färg. Låt kallna och bryt i mindre bitar.
Servera de inkokta plommonen med vaniljglass, en klick grädde samt rostad, vit choklad på toppen. Strö över lite lakritsgranulat.
Recept från Mitt kök