Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lakritsgratinerade havskräftor med sallad och citronaioli är lyx för lakritsälskaren. Lakritssmöret och aiolin kan förberedas 6–8 timmar före servering och förvaras i kylen.
Aioli: Lägg äggulan i en skål och tillsätt salt, pressad vitlök, citronsaft och -skal. Tillsätt oljan lite i taget under vispning tills blandningen tjocknar. Vispa i den malda lakritsroten. Krydda med peppar.
Sätt ugnen på 250° och grill. Rör ihop smör, parmesanost och lakrits. Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Bred på lakritssmöret.
Sallad: Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela klyftorna på mitten. Skala och kärna ur avokadon. Skala kålrabbin. Hyvla avokado och kålrabbi tunt, gärna på mandolin. Blanda grapefrukt, avokado, kålrabbi och spenat. Tillsätt olja, citronsaft och -skal.
Gratinera kräftorna högt upp i ugnen 3–4 min. Lägg sallad och havskräftor på ett stort fat. Garnera med citronaioli och rivet citronskal.