Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritsglass med hallon och citronflarn

Lakritsglassen blandas med hallon strax före servering. Lägg upp i portionsglas, servera med citronflarn.

Lakritsglass med hallon och citronflarnLakritsglass med hallon och citronflarnLakritsglass med hallon och citronflarn

Ingredienser

  • 6äggulor
  • 5 dlmellangrädde
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tsklakritsessens
  • 200 ghallon
  • 2 mskflorsocker

Flarn (ca 18 st)

  • 3 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • 3,5 mskvetemjöl
  • 0,5citron- rivet skal

Gör så här

  1. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda i lakritsessensen. Låt kallna.

  2. Frys blandningen i glassmaskin.

  3. Citronflarn: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och citronskal. Rör till en jämn smet.

  4. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut smeten i tunna längder på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.

  5. Blanda hallon och florsocker. Rör ner hallonen i glassen. Servera genast med citronflarn till.

Vad tyckte du om receptet?