Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lakritsglassen blandas med hallon strax före servering. Lägg upp i portionsglas, servera med citronflarn.
Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda i lakritsessensen. Låt kallna.
Frys blandningen i glassmaskin.
Citronflarn: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och citronskal. Rör till en jämn smet.
Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut smeten i tunna längder på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.
Blanda hallon och florsocker. Rör ner hallonen i glassen. Servera genast med citronflarn till.