Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladfudge med saltlakrits. En len chokladfudge med en massa krossade lakritskarameller. Himmelskt godis på bara tre ingredienser. Fudgen kan varieras i det oändliga: byt ut godiset mot nötter, frön, torkad frukt, annat godis eller krossade kakor.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak deluxe”, Bonnier Fakta
Klä en brödform på 1 1/2 liter med bakplåtspapper. Krossa karamellerna i en mortel.
Smält chokladen i en kastrull på låg värme under omrörning. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop till en slät fudge. Ta av från värmen.
Rör ner de krossade karamellerna i kastrullen och bred sedan ut fudgen i formen. Låt stelna i rumstemperatur i minst 3 timmar.