Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritscookies med vit choklad

Lakritsälskarens dröm där själva kakan innehåller lakritspulver eller granulat och sedan toppas med söt Kick-kola. Om du vill kan du trycka ner ännu mer lakritsbitar i dessa ljuvliga kakor!

Lakritscookies med vit chokladLakritscookies med vit chokladLakritscookies med vit choklad
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 115 gsmör- kylskåpskallt
  • 1,25 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 msklakritsgranulat- eller lakritspulver
  • 4kick- -kolor, à 19 g
  • 50 gvit choklad
  • 1 dlvalnötter

Topping

  • 2kick- -kolor à 19 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa snabbt ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker i en matberedare.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och lakritsgranulat eller pulver och blanda ner det. Arbeta ihop till en deg.

  3. Skär lakritskolan i bitar och hacka vit choklad och valnötter grovt. Arbeta in det i degen för hand. Dela degen i två delar. Dela varje degbit i 20 bitar vardera och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Platta till bollarna lite med handflatan. Skär lakritskolan till toppingen i små bitar och tryck ner några bitar i varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min tills de är gyllene. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?