Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lakritsälskarens dröm där själva kakan innehåller lakritspulver eller granulat och sedan toppas med söt Kick-kola. Om du vill kan du trycka ner ännu mer lakritsbitar i dessa ljuvliga kakor!
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa snabbt ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker i en matberedare.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och lakritsgranulat eller pulver och blanda ner det. Arbeta ihop till en deg.
Skär lakritskolan i bitar och hacka vit choklad och valnötter grovt. Arbeta in det i degen för hand. Dela degen i två delar. Dela varje degbit i 20 bitar vardera och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.
Platta till bollarna lite med handflatan. Skär lakritskolan till toppingen i små bitar och tryck ner några bitar i varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min tills de är gyllene. Låt dem svalna på ett galler.