Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritscookies med vit choklad & pekannötter

Lakritskolan rinner ut lite när kakorna gräddas, men den stelnar efter hand. De här kakorna blir verkligen supergoda!

Lakritscookies med vit choklad & pekannötter
Lakritscookies med vit choklad & pekannötter
Lakritscookies med vit choklad & pekannötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 225 gsmör- kallt
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 6 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 5kola- Kick, original
  • 100 gvit choklad- grovt hackad
  • 100 gpekannötter- grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör ihop smör, farinsocker, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i degen.

  3. Skär kolan i bitar. Grovhacka vit choklad och pekannötter. Vänd ner hälften av kolan, chokladen och nötterna i degen.

  4. Dela degen i 40 bitar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till.

  5. Tryck ner resten av kolan, chokladen och nötterna i kakorna.

  6. Grädda i ugnen i cirka 12–15 minuter. Låt kakorna svalna något och lyft sedan över dem till ett galler för att svalna helt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök