Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaken av lakrits och citron är svårslagen - min favoritcheesecake!
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassa med ett rivjärn och blanda med ägg, potatismjöl och lakritspulver till en jämn smet.
Häll i springform och jämna till den så att den blir slät.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.
Låt svalna. Gör under tiden smeten.
Vispa samman philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget.
Rör i potatismjöl, citronskal, lakritspulver eller lakritsgranulat och lemon curd. Blanda till en jämn smet. Smaka av. Du kan behöva ytterligare rålakritspulver om du vill få starkare smak.
Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnade mandelmassebottnen och skaka försiktigt så att den blir jämnt fördelad.
Grädda på näst nedersta falsen i ugnen, cirka 40-45 minuter tills fyllningen stannat.
Recept från Mitt kök