Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lakritscheesecake

Smaken av lakrits och citron är svårslagen - min favoritcheesecake!

Lakritscheesecake
Lakritscheesecake
Lakritscheesecake
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 2ägg
  • 3 mskpotatismjöl
  • 1 tskrålakritspulver*
  • 600 gphiladelphia
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1citron- skalet (ta bort det vita)
  • 2 mskpotatismjöl
  • 3ägg
  • 0,5 dllemon curd- (färdig på burk)
  • 1,5 tskrålakritspulver*- (eller lakritsgranulat som du gjort av ­rålakritspulver)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Riv mandelmassa med ett rivjärn och blanda med ägg, potatismjöl och lakritspulver till en jämn smet.

  3. Häll i springform och jämna till den så att den blir slät.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

  5. Låt svalna. Gör under tiden smeten.

  6. Vispa samman philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget.

  7. Rör i potatismjöl, citronskal, lakritspulver eller lakritsgranulat och lemon curd. Blanda till en jämn smet. Smaka av. Du kan behöva ytterligare rålakritspulver om du vill få ­starkare smak.

  8. Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnade mandelmassebottnen och skaka försiktigt så att den blir jämnt fördelad.

  9. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen, cirka 40-45 minuter tills fyllningen stannat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök