Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lakritsbrûlée med hallon har en mild fin lakritssmak. I välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet hittar du lakritspulver.
Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde, mjölk, vaniljpulver och salt. Rör ihop äggulor och strösocker. Vispa inte för mycket, då bildas det luftbubblor.
Häll gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Tillsätt lakritspulvret. Häll smeten i sex formar, à 1 dl, ställda i en större ugnsform. Koka upp vatten och häll det i ugnsformen.
Ställ formen mitt i ugnen, grädda ca 40 min. Lyft brûléerna ur vattenbadet. Låt kallna.
Strö rårörsocker på brûléerna och bränn dem med en brännare så att sockret smälter och får fin färg. Toppa med hallon och servera.